Запалени гуми, пластмаси и сухи треви са предизвикали пожара в Казанлъшко, предаде репортер на "Фокус". Сигнал за огън в землището на с.Енина, е получен в 19:43 часа в неделя, на телефон 112 в РУ-Казанлък. От силния вятър, пламъците са се прехвърлили на окосени ливади и ожънати ниви, засети с житни култури. След изгасяването му е установено, че огънят е възникнал на старо нерегламентирано сметище на 1,5 километра от югоизточния края на селото и е обхванал обща площ около 60 декара, като е стигнал до черен път до землището на с.Долно изворово. Изгорели са неустановен брой бали сено и слама. Образувано е досъдебно производство по чл.331, ал.1 от НК.

През изминалото денонощие са регистрирани и други два пожара. На 8 октомври в 13:56 часа, в ОДЧ на РУ-Гълъбово е получен сигнал за пожар в борова гора в землището на с.Мъдрец. Установено е, че са опожарени общо 18 декара иглолистни растения черен бор, 15 декара поляна, както и стопанска постройка, собственост на 74-годишен мъж. Образувано е досъдебно производство по чл.331, ал.1, вр. чл.330, ал.1 от НК

На 9 октомври, в 15:05ч., в ОДЧ на РУ-Раднево е получен сигнал за възникнал пожар в с.Сърнево. При посещение на място е установено, че в имот, собственост на 58-годишна жена, е възникнал пожар в пристройки в задната част на двора, който се е прехвърлил в намиращите се в непосредствена близост постройки на съседен имот, собственост на 82-годишен мъж. Вследствие на пожара са изгорели покривните конструкции на постройките на посочените имоти, както и различен по вид инвентар, съхраняващ се в тях. Образувано е досъдебно производство по чл.331, ал.1, вр с чл.330, ал.1 от НК.

Рени АТАНАСОВА