Преоткрий природата в Деня на София! Искате ли детето ви да омеси хляб? Да направи картина от семена, зърна и цветя? Или фигурки от пчелен восък? Или да опита фермерски сирена? И да научи колко е важно да няма хранителни отпадъци? Всичко това могат да видят и правят малки и големи на специални работилници на проекта "Преоткрий природата в София" на празника на район Надежда, посветен на Деня на София, научи Sofia24.bg.

17 септември (вторник)

В Северния парк откъм ул. "Народни будители“ ще има богата забавна програма с много игри, песни, изненади. Покрай игрите и забавленията ще бъдат споделени интересни факти за храните, растенията и домашните животни. Събитието е от 17 до 20 часа. Това е пърпвата инициатива по проекта "Преоткрий природата в София", съобщиха от Фондация БИОСЕЛЕНА.

В следващите седмици са предвидени още много и разнообразни събития, свързани с екологичното възпитание на децата. Малчуганите ще имат възможност да се запознаят с истински производители на храни, като ще посетят Института по цветарство и Музея за земеделие. Ще могат да творят с разнообразни естествени материали – семена, зърна, билки. Идеята е да научат за богатата природа и биоразнообразие на София и каква е връзката им със здравословните храни.

Проектът "Преоткрий природата в София“ се изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община – Програма "Европа“ 2024 от Фондация БИОСЕЛЕНА в партньорство с Центъра за подкрепа на личностното развитие – Център за изкуства и култура и образование "София“ и столичния район "Надежда".