Заместник-председателят на Народно събрание Росица Кирова организира на 1 март 2022 г. от 11.00 часа във Видин среща за подкрепа на обучението на бъдещи медицински специалисти за областта. Това съобщиха от пресцентъра на НС. Възможностите за предоставяне на допълнителни стимули от общините и местния бизнес във формата на стипендии за обучение на бъдещи медицински специалисти, които ще работят в общинската болница в града, ще бъдат обсъдени с кметове на общини от областта, общински съветници и представители на академичната общност. Събитието ще се състои в залата на Областната управа във Видин.

Заместник-председателят на парламента ще постави въпроса за осигуряване на допълнителни стимули за младежи, ако се запишат и учат в медицински специалности при договор за практика и поне 3 години работа след завършване на обучението във видинскта болница. Росица Кирова ще призове местните власти като акционери в общинската болница да подкрепят бъдещите специализанти.

В края на миналата година по същата тема заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова разговаря в парламента с ректора на Русенския университет "Ангел Кънчев“, директора на МБАЛ "Света Петка“АД Видин и административния директор на филиала на Русенския университет във Видин.