Ако трябва, ще направим черен списък с фирми и няма да им позволяваме повече да строят или да извършват ремонти. Контролът е нещото, което липсва. Това сподели заместник-кметът на Пловдив по "Дигитализация, европейски проекти и бизнес развитие“ Владимир Темелков във връзка с текущите забавени ремонти в града.

Той бе гост в събитие на "Капитал" в града под тепетата и даде мнението си за основните проблеми в Пловдив и посочи кои ще се приоритетите на Община Пловдив в следващите години, предаде репортер на "Фокус".

Темелков определи кмета Костадин Димитров като изключително прецизен и желаещ да е запознат с всички проблеми.

"Ние сме администрация на 20 дни и ще ни трябва малко време да се научим, да свикнем с обстановката, да направим един анализ. На някой политици им трябват 4 години. Ние ще гледаме след Нова година да приключим анализа и да вземем спешни решения. Общината не е в цветущо състояние, но ние ще я вдигнем.

Градският транспорт в Пловдив е в изключително клето състояние. Прощавайте за израза. Трябва да има сериозна реформа. Най-важното е да създадем конкуренция. Ако община Пловдив купи 20-30 първокачествени рейса, това ще притесни другите превозвачи и те ще започнат да вдигат качеството".

Според него трябва да се започне работа с Центъра за управление на трафика. Темелков заговори за частичното или пълно присъединяване на общините "Родопи" и "Марица".  

"Трябва да обясним на хората, че да си към Пловдив не означава по-високи данъци, а европейски проекти, инфраструктура и контрол, канализация и по-големи бюджети. Трябва да излезем от модела Марково и Белащица като едни "спални".