С тържествени церемонии и молебен за здраве беше отбелязан първият учебен ден за 2024/2025 година в Пловдив. Заместник-кметът по дигитализация, европейски политики, бизнес развитие и образование Владимир Темелков откри новата учебна година в три училища. Първо той посети учениците от ОУ "Екзарх Антим I“, за които началото на учебната година бе поставено в обновената Първа градска градина поради ремонтни дейности на територията на училището. Владимир Темелков увери, че до 20 дни проектът ще бъде завършен и децата ще могат да се върнат в класните стаи.

Хуманитарна гимназия "Св. св. Кирил и Методий“ и ОУ "Княз Александър I“ са другите две училища, към чиито церемонии по откриване на учебната година се присъедини зам.-кметът.

"В момента сме на прага на намирането на необходимото финансиране за завършването на този проект“, съобщи Темелков относно дългоочаквания вътрешен ремонт на ХГ "Св. св. Кирил и Методий“. Той допълни, че обновлението на гимназията е важна стъпка за осигуряване на съвременни условия за обучение и развитие на младите хора в града.

"Подобряването на учебната среда и осигуряването на качествено образование са наши основни приоритети. С радост виждаме как нашите усилия дават резултати и създават по-добри условия за учениците и преподавателите. Община Пловдив продължава да се ангажира с развитието на образователната инфраструктура, за да осигури на младите хора най-доброто начало в тяхното обучение и развитие“, заяви зам.-кметът.