Зам.-кметът на София Иван Василев откри японско-български бизнес форум, съобщиха от Столична община. 

"София е гостоприемна за всеки, който иска да отключи потенциала на своя бизнес. Това, което отличава София, е ангажиментът ни за иновации и развитие на технологии", заяви столичният заместник-кмет по направление финанси и здравеопазване Иван Василев по време на японско-българския бизнес форум в София, който се проведе дни, след като столичният заместник-кмет посети японската столица.

Иван Василев проведе срещи с представители на местната власт в Токио, в които обсъди как двете столици могат да си партнират, за да бъдат още по-зелени, умни и гостоприемни за иновации. 

"Тези разговори затвърдиха убеждението ми, че имаме общи цели за устойчиво развитие, дигитална трансформация и креативност и създаване на среда, в която всеки бизнес може да процъфтява и заедно с това да се повишава качеството на живот за гражданите. София не е просто столица на България. София е биещото сърце на бързо развиваща се иновативна и технологична екосистема.

В последните години извървяхме много крачки за създаване на среда, която подкрепя развитието на предприемачи, стартъпи и международни компании. София има динамичен, открит и добронамерен бизнес климат. Това, което отличава София, е ангажиментът ни за иновации и развитие на технологии. В последните години градът ни се превърна в център за изследвания, развитие и дигитална трансформация. Дълбоко ценим японската култура, която акцентира върху качество, дългосрочен ангажимент и иновации. Ценности, които напълно се припокриват с представите ни за бъдещето на София", каза още столичният заместник-кмет Иван Василев.