Заловиха джигит да шофира със 112 км/ч при ограничение от 60 км/ч. Нарушението е извършено по пътя София - Варна на територията на община Стражица. Санкцията, предвидена в такива случаи възлиза на 600 лв., уточни началникът на сектор "Пътна полиция“ при ОД на МВР – Велико Търново главен инспектор Радостин Върбанов, предаде кореспондент на “Фокус".

През седмицата 14-20 октомври във Великотърновски район са регистрирани 19 пътно транспортни произшествия, от които четири тежки, с четирима ранени, загинали няма. Установени са девет водачи, седнали зад волана, след употреба на алкохол. Един е отказал да бъде тестван за употреба на алкохол, осем са употребили наркотични вещества. През изминалата седмица са установени и санкционирани 10 неправоспособни водачи.

Съставени са 187 акта и са наложени 939 глоби по фиш. Изготвени са 136 електронни фиша. Заснети са 424 нарушения на скоростните режими. През периода са изпратени 10 сигнални писма до собствениците на пътя за отстраняване на нередности и пет становища по проекти за постоянна и временна организация на движението в различни проблемни участъци. Обслужени са 857 граждани.