Двама криминално проявени бургазлии - баща и син, съответно на 43 и 19 години от квартал "Победа“ са задържани от служители от Първо Районно управление – Бургас, при претърсване в дома им, разположен на ул. "Опълченска“ по сигнал за държане на наркотични вещества.

В къщата освен 43-годишния криминално проявен и осъждан бургазлия, неговата съпруга и техния им син, се намирали още петима мъже на възраст от 19 до 40 години. При извършения личен обиск в двама от мъжете - на 21 и 40 години, са намерени и иззети общо три пликчета с метамфетамин. В сина на собственика е открит плик с метамфетамин. На маса в къщата е намерен пакет със сто празни полиетиленови пликчета, електронна везна и пластмасова чашка с метамфетамин, с тегло около 60 грама. Въпросната чашка при влизане на полицейските служители в помещението е държана от 43-годишния собственик на дома. При извършения му личен обиск е открита сумата от близо 670 лв.

В къщата е намерена и найлонова торбичка, съдържаща пет пакета и пластмасова кутийка, всеки от които с по сто празни полиетиленови пликчета, плик с 32 полиетиленови пликчета с бяло кристалообразно вещество – метамфетамин, с общо тегло около 20 грама, свивка с бяло кристалообразно вещество – амфетамин, с тегло около 2 грама, множество инструменти, часовници и вещи, с неустановен произход.

По образуваното досъдебно производство са проведени множество оперативно-идирвателни и процесуално-следствени действия. Цялостната работа по документирането на престъпната дейност на двамата задържани бургазлии продължава от служители на Първо Районно управление - Бургас.