Общинската избирателна комисия във Варна заличи още един общински съветник, научи ексклузивно "Фокус".

Това стана с решение № 288, в което пише: С решение № 260/30.10.2023г. на ОИК Варна, Благомир Рубинов Коцев е избран за общински съветник. С решение № 280/06.11.2023г. на ОИК Варна е обявен за кмет на Община Варна на II тур на местни избори, насрочени на 29.10.2023г.

С оглед горното и на основание чл.87, ал.1, т.1 от ИК, ОИК Варна, реши: ЗАЛИЧАВА Благомир Рубинов Коцев от списъка на обявените за избрани общински съветници в Община Варна.

ОБЯВЯВА за избран за общински съветник следващия в листата от коалиция "Продължаваме промяната – Демократична България“, а именно: Евгений Станимиров Йосифов.

Решението подлежи на обжалване пред съответния административен съд на основание чл. 459, ал. 1 от ИК. 

Благомир Коцев е втория от избраните на първи тур на местните избори във Варна общински съветници, които няма да се закълнат като такива на първото заседание на новия местен парламент, което ще се проведе в понеделник. Припомняме, че на 3-ти ноември "Фокус" първи съобщи за първия общински съветник, който отпада от новия ОбС. Това е Коста Стоянов, който бе кандидат за кмет на "Възраждане", но не спечели. Той се отказа, защото е народен представител.