Заключителният етап на 71-та Колоездачна обиколка на България минава през Казанлък, предаде репортер на "Фокус". Това ще наложи затварянето на улици в града на розите от 15:50 ч. днес до приключване на състезанията, но не по-късно от 17.00 ч. 

Ето и разпоредбата:

"1. Да се въведе временна организация и безопасност на движението на ППС-та, чрез забрана за спиране, престой, паркиране и преминаване на ППС по пътните участъци от кръстовището до кръстовище на  следните булеварди и улици в гр. Казанлък:

 

- бул. " Княз Ал. Батенберг"-  от бензиностанция " Лукойл“ до кръстовището с бул. "Никола Петков" в посока изток-запад – 16.00 ч.  до 17.00 ч.

 

- бул. "Никола Петков" – от кръстовището с бул. " Княз Ал. Батенберг"/ Лидл/  до кръстовището с ул. " Капрони" /до металния пешеходен мост пресичащ  Старата река  източната страна на булеварда /- 16.00 ч. до 17.00 ч.

 

- Ул. " Капрони“ – от бул. " Никола Петков“ до бул. " Освобождение“, в посока изток-запад- 16.00 ч. до 17.00 ч.

 

-  бул. " Освобождение" – от кръстовището с ул. " Капрони"  до кръстовището с Републикански път I-5, затваряне на едното пътно платно / източното/ северен вход на гр. Казанлък в посока юг-север- 16.00 ч. до 17.00 ч.

 

2.  Да се въведе временен режим на движение на МПС по обходните булеварди и улици: бул. " Освобождение“ / западното платно/ ул. " Генерал Драгомиров“, към  съществуващата улична мрежа в  гр. Казанлък.

 

3.  Временната организация за движението на МПС – та да се въведе, след като са налице всички условия за организация и безопасност на движението, а именно:

 

-. Спазване изискванията на Закона за движение по пътищата.

- Стриктно изпълнена на място сигнализация спрямо Закона за движение по пътищата.

- Всички временни пътни знаци следва да се отстранят след отмяна на забраната за обществено ползване на булевардите цитирани в горните редове.

- Да се осъществява  контрол на средствата, чрез които е въведена временна организация и безопасност на движението", пише в разпоредбата.