Областният управите на Смолян Захари Сираков поздравява всички служители на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“ по случай 14 септември – Професионален празник на българските пожарникари.

"На 14-ти септември почитаме всички вас – българските пожарникари и спасители, хората, посветили живота си в служба на обществото! Този ден ни дава още един добър повод да изразим признателност към вашата професия, изискваща не само добра физическа подготовка и силна воля, но и много морал и хуманност!

В нашия тежък планински регион, където често сме изправени пред природни предизвикателства, вашата помощ е незаменима за всички нас! И вие многократно сте доказвали на дела, че в трудни ситуации гражданите на област Смолян могат да разчитат на вашата защита и подкрепа!

Използвам случая да изразя своята признателност към вашия нелек труд и висок професионализъм, за всеотдайността и човещината, които влагате в работата си! Пожелавам ви здраве, много поводи за радост и удовлетворение в семействата и службата! Нека дежурствата ви протичат мотивиращо и безаварийно!

Честит професионален празник!“, се казва в поздравлението на областния управител на Смолян.