Защо Георги Илиев - кмет на Слатина, Г-н Кмете? Снощи с учудване установихме със съседите, че започват съмнителни ремонтни дейности около бл. 58 на ул. "Гео Милев", кв. "Гео Милев" в София във връзка с предстоящия строеж на разширението на метрото. Това написа във Facebook загрижен столичанин, който има 8 конкретни питания към районния кмет, предава "Фокус". Публикуваме ги без редакторска намеса:

1. Кой и защо взе решение да отреже дърветата около бл. 58 за да се направи втори достъп до паркинга на бл. 57.

2. Кога и как живущите в бл. 58 и бл. 57 са уведомени по надлежния ред за предстоящите промени, които ще се прилагат в продължение на 3 до 6 години.

3. Защо при дадените обстоятелства, че бл. 57 има възможен подхода от ул. Мирково и ул. Хемус е необходим друг достъп до паркинга през градинката до бл. 58 , ул. Гео Милев. Улица от чакъл ли ще има под балконите ни?

4. Входът от ул. Гео Милев към бл. 58 ще бъдели затворен? И откъде ще влизат позажни и линейки?

5. Защо е необходимо да се похарчат още пари като осигуряването на достъп към ул. Хемус през калта като може да се направи изход до трафопоста срещу ул. Циклама.

6. Идва някой и се оплаква и Опа … прави се нещо да му се затвори устата. Идва друг оплаква се и оп.. пак се прави нещо да му се затвори устата. Та до кога така?

7. Г-н Кмете, има ли някаква дългосрочна стратегия за облагородяване на тази част на квартала, защото както се вижда до сега се работи на парче.

8. Кога ще поправите ул. Циклама, че се е превърнала в кално езерце.

Много въпроси, на които Вие г-н Кмете много удобно с уклончиви отговори.

Много моля, включете и другите части на община Слатина във Вашата програма за този мандат.