Разследване на катастрофата край Ново село, при която загина мъж на 27 години, а друг беше тежко ранен, се води под ръководството на Окръжна прокуратура – Велико Търново, предаде кореспондент на "Фокус“. От съдебната институция припомнят, че инцидентът се случи на 17 ноември /петък/ около 15:00 часа на пътя между село Мусина и старата столица.

"Товарен автомобил "Форд Транзит“, управляван от И. Р., на 50 години и пътник в него на 27 години, движейки се в посока село Мусина, навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска челно в насрещно движещия се влекач "МАН“ с прикачено полуремарке, управляван от Г. Д. В резултат на произшествието на място е починал 27-годишния пътник (син на водача), който е пътувал в буса. Шофьорът на буса е откаран в МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново, където е настанен в интензивно отделение с множество травми и опасност за живота“, уточняват от прокуратурата. Загиналият и баща му са от Свищов, а другият шофьор - от Ямбол.

Причините за настъпилото пътнотранспортно произшествие са в процес на изясняване. На местопроизшествието е извършен оглед.Двата автомобила са иззети като веществено доказателство.

"Водачът на камиона е изпробван за алкохол и наркотични вещества с техническо средство, като пробите са отрицателни. На водачът на буса е взета кръвна проба за употреба на алкохол и наркотици, чиито резултати се очакват. Разпитват се свидетели, назначени са експертизи и продължава извършването на всички необходими действия по разследването за пълното изясняване на причините и обстоятелствата, довели до инцидента“, казват още от прокуратурата.