Задържан за постоянно е 25-годишният мъж, участвал в измамата с бившия зам.-социален министър и настоящ директор Дирекция "Социални дейности и здравеопазване“ в Община Велико Търново Росица Димитрова. Това съобщиха за "Фокус“ от Районната прокуратура в старата столица, като уточниха, че мярката за неотклонение "Задържане под стража“ е наложена по тяхно искане. Обвинението е за измама чрез разбиване на чужд фейсбук профил.

Според събраните доказателства на 3 януари /сряда/ Т. П. е разбил профила на Димитрова във Фейсбук и си е писал с нейни приятели чрез приложението "Месинджър“, като се е представял за социалната директорка. Така той поддържал заблуждение у две лица, че следва да преведат парични суми за оказване на съдействие на тяхната позната, с което им причинил имотна вреда в общ размер на 1 025 лв.

"Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието на обвиняемия, като е налице опасност той да се укрие и да извърши престъпления, поради което Районна прокуратура – Велико Търново е внесла в Районен съд - Велико Търново искане за вземане на най-тежката мярка за неотклонение“, уточняват от Районната прокуратура.

Вчера, с определение на Районен съд- Велико Търново, по отношение на обвиняемия е взета мярка за неотклонение "Задържане под стража“.

Разследването по делото продължава под наблюдението на Районна прокуратура-Велико Търново.