Трима мъже са задържани при специализирана полицейска операция за противодействие разпространението на наркотици във Великотърновска област, предаде кореспондент на "Фокус“. От Областна дирекция на МВР – Велико Търново уточняват, че акцията се е случила в рамките на отминалите 24 часа.

При проверка на жилище в старата столица, обитавано от 20-годишен, неизвестен до момента на полицията, са намерени и иззети около 10 грама растителна маса, която при полеви наркотест е реагирала на канабис, семена и електронна везна. Младият мъж е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР.

При претърсване на 29-годишен мъж от Долна Оряховица е намерена и иззета свивка, съдържаща около 7 грама оранжево прахообразно вещество, което при полеви наркотест е реагирало на метаамфетамин. Освен това в жилището му са намерени и иззети още около 3 грама бяло вещество, реагиращо на амфетамин и около 1 грам растителна маса, реагираща на канабис. Той също е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР.

В хода на операцията служители на РУ – Павликени са извършили проверка в жилище в село Патреш, обитавано от 47-годишен мъж. Намерени и иззети са около 26 грама листна маса, реагираща на марихуана.

По трите случая в съответните полицейски управления са образувани досъдебни производства.

В Стражица при проверка на лек автомобил "Фолксваген“ е установено, че 23-годишен пътник на задната седалка от Перник държи в себе си плик, съдържащ около 8 грама растителна маса, реагирала на канабис. Той е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Срещу него е започнато бързо производство.