Полицията задържа трима дрогирани шофьори за последните 24 часа във Видин, съобщават от Областната дирекция (ОД) на МВР.

33-годишен видинчанин, е задържан за 24 часа в ареста на 12 юли. Той е шофирал лек автомобил "Пежо“ с видинска регистрация под въздействието на наркотично вещество. Спрян е от полицейски служители за проверка около 02.10 часа на бул.“Панония“ в областния град. При тестване с техническо средство пробата на водача реагирала положително на амфетамин. Мъжът е отказал проба за медицинско изследване в Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП). По случая е образувано бързо производство.

Същия ден, около 14.30 часа на улица "Цар Симеон Велики“ в град Видин, униформени спрели за проверка "Фолксваген Пасат“ със софийска регистрация. При тестване с техническо средство пробата на 33-годишния водач реагирала положително на амфетамин. Мъжът отказал  проба за медицинско изследване в ЦСМП, задържан е до 24 часа в Районото управление-Видин. По случая е образувано бързо производство.

Третият дрогиран и пиян шофьор е спрян за проверка вчера около 21.25 часа  на бул.“Панония във Видин. При извършена проверка на "Ауди“ с видинска регистрация полицаите установили, че водачът управлява автомобила след употреба на наркотични вещества и алкохол, установени с техническо средство. Пробите отчели наличие на амфетамин и 1,63 промила алкохол в издишания въздух. Мъжът дал проби за медицинско изследване в ЦСМП, задържан е в РУ-Видин за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

От ОД на МВР -Видин съобщиха за Фокус, че от началото на годината до днес при проверки в региона пътните полицаи са установили 32 водачи, управлявали МПС под въздействието на наркотични вещества. По случаите са образувани общо 32 бързи и досъдебни производства. Също от началото на годината други 18 водачи са отказали за бъдат тествани за наличие на наркотични вещества. Те са санкционирани по административен ред – лишаване от право да управляват МПС за срок от 2 години и глоба в размер на 2000 лева.