31-годишен мъж от Русе е задържан за причиняване на средна телесна повреда, предаде кореспондент на "Фокус". От Областна дирекция на МВР – Велико Търново уточняват, че около 2:30 часа вчера на тел. 112 е получен сигнал за сбиване в хотел в старата столица.

"Изпратеният на адреса полицейски екип установил, че пострадалият – 36-годишен от Габрово е направил забележка на обитателите от съседна стая за нарушаване на нощната тишина. Помежду им възникнала разпра, която прераснала в сбиване. В резултат това на 36-годишният мъж е нанесена средна телесна повреда“, посочват още от полицията. За срок до 24 часа по ЗМВР е задържан 31-годишен от Русе. По случая е образувано досъдебно производство.

Полицаи от Горна Оряховица пък глобиха 26-годишен от Чарково за дребно хулиганство. В хода на извършената проверка са събрани данни, че на 5 януари около 23:30 часа в железничарския град той е отправил обидни думи и е ритал личния автомобил на мъж от Горна Оряховица. След намесата на полицията му е съставен акт по Указа за борба с дребното хулиганство и санкция от 300 лева.