За последните два дни полицаи от СДВР задържаха петима за кражби от магазини в големи търговски центрове. Действията са осъществени от служители на отдел "Противодействие на криминалната престъпност“ и са продължение на целенасочените усилия, предприети от ръководството на дирекцията след подадени поредица сигнали за констатирани подобни престъпления. От МВР съобщиха, че на 5 август в магазин на популярна испанска марка за облекло в района на кв. "Ситняково“ служителите задържали 21-годишна жена непосредствено след извършена от нея кражба.

На другия ден вечерта в друг магазин те осуетили поредна кражба, като задържали непълнолетно момиче докато се опитва да напусне обекта с присвоената стока. На 5 и 6 август вечерта между 18 и 19 часа, в друг голям търговски център служителите на реда успели да предотвратят финансови загуби за обект на популярна марка за домакински стоки и облекло, като установили и задържали в момента на извършване на кражби две непълнолетни момичета и мъж, на 39 години.

По случаите с петимата задържани са образувани преписки по чл. 194 от Наказателния кодекс в Пето и Трето районни управления. Засилените проверки за превенция на кражбите в големите търговски центрове на столицата ще продължат.