Наркопласьор и клиентът му са задържани при съвместна операция на служители на Районното управление в Горна Оряховица и Областна дирекция на МВР - Велико Търново. 

Марияна Христова, говорител на търновската полицията уточни, че акцията е извършена в сряда в село Поликраище. За проверка е спрян лек автомобил, управляван от 57-годишен от село Крушето и пътник – 26-годишен негов съселянин. В колата е установена торбичка с около 10 грама растителна маса, която при полеви наркотест е реагирала на канабис. Установени са и четири боеприпаса. Водачът и пътникът са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР.

В същото време в дома си в село Крушето е задържан 52- годишен мъж, от който, според събраните до момента данни пътникът в проверения автомобил се е сдобил с наркотичните вещества. При последвало претърсване в жилището са намерени и иззети телефони и пари.

По случая е образувано досъдебно производство. След доклад на материалите в прокуратурата 26-годишният мъж и пласьорът му са привлечени в качеството на обвиняеми.