Задържаха двама наркофермери в нива с коноп, предаде кореспондент на "Фокус“. Арестът се случил в хода на специализирана полицейска операция за противодействие разпространението на наркотични вещества в Златаришко.

"Мъжете са хванати в момент на поливане на насаждения от рода на конопа. Те са на 50 и 52 години, съответно от Велико Търново и Горна Оряховица. От извършения на местопроизшествието оглед са установени засети 256 растения, с височина от 2 до 3 метра“, обобщи старши комисар Димитър Машов, директор на ОД на МВР.

Районният прокурор на Велико Търново Тихомир Шабов уточни, че при последвало претърсване в помещения, намиращи се в близост са намерени и иззети 5 чувала с изсушена листна маса, реагираща на марихуана, с тегло около 38,5 кг. По случая е започнато досъдебно производство за отглеждане и държане на наркотични вещества.

В петък двамата мъже са привлечени в качеството на обвиняеми и с постановление на прокуратурата са задържани за срок до 72 часа. Те са известни на полицията, единият и осъждан. Работата по образуваното досъдебно производство продължава под наблюдението на прокуратурата.