Полицаи задържаха мъж, който блъсна патрулка и се опита да избяга, съобщиха за "Фокус" от ОДМВР-Стара Загора. На 10 май, около 13:05ч. на ул."Веселин Ханчев", водач на л.а "Мерцедес", при маневра за паркиране, е допуснал пътнотранспортно произшествие и е причинил материални щети по автомобил на ОДВМР-Стара Загора, който бил паркиран на същата улица.

Веднага след настъпилия пътен инцидент, 53-годишният водач на л.а."Мерцедес" е бил установен. Полицейски служители са отправили устно разпореждане към него да представи документ за самоличност, последвал е отказ и мъжът е направил опит да напусне мястото на произшествието. Това е наложило използването на физическа сила и помощни средства – белезници, като по време на задържането шофьорът е оказал съпротива, изразяваща се в бутане, блъскане и ритане, при които е пострадал единия от полицейските служители.

53-годишният мъж е тестван за употреба на алкохол, отчетен е отрицателен резултат, тестван е и водачът на полицейския автомобил, като също е отчетен отрицателен резултат. В ОДМВР-Стара Загора е образувано досъдебно производство.