Продължават специализираните полицейски операции в региона. Мъж и жена са били задържани за наркопрестъпления вчера, при акция на територията на РУ-Видин.

В условията на неотложност криминалистите предприели претърсване в частен имот в с. Неговановци. В стопанската постройка в двора установили 11 сухи конопени растения с дължина от 0.70 см до 1.30 м. При полевия наркотест тревистата маса, с общо тегло 1 кг, реагирала на канабис. Обитателят на имота – 47-годишен, е бил задържан за срок до 24 часа. (снимки) При извършено претърсване, отново в условията на неотложност, на частен адрес в гр. Брегово, полицаите открили и иззели 18.09 грама сух канабис. По случая е задържана 34-годишна местна жителка. Образувани са две досъдебни производства по чл. 354а, ал.3, т.1 от НК, съобщиха от ОДМВР-Видин.

Девет кубика дърва без контролна горска марка и без документи за произход установили служителите на реда в имот в с. Гъмзово, стопанисван от 68-годишен мъж. На друг адрес в селото открили нарязан тютюн без бандерол. По случаите са образувани две предварителни проверки по чл.234 и чл.235 от НК.

В хода на акцията униформените проверили 108 моторни превозни средства и 130 лица (пет от тях – криминален контингент) и инспектирали четири търговски обекта в община Брегово. За констатираните нарушения съставили 5 фиша по ЗДвП и един акт по ЗБЛД. В операцията са участвали служители на РУ-Видин, секторите "Противодействие на криминалната престъпност“, "Противодействие на икономическата престъпност“ от областната дирекция и 5 екипа на жандармерията.