За по-малко от денонощие служители на ОДМВР-Силистра разкриха жената, изоставила новороденото си бебе в дуловското село Водно.

На 12 септември в 12:24 часа на тел.112 е подаден сигнал за намерено новородено момченце на поляна, обрасла в трева и храсти. Незабавно към мястото са насочени дежурен полицейски автопатрул и линейка на Спешна помощ. Благодарение на бързата им реакция детето е спасено и е транспортирано в МБАЛ-Силистра, където към момента остава под медицинско наблюдение в стабилно състояние, съобщиха от ОДМВР-Силистра. 

За изясняването на случая в ОДМВР-Силистра са предприети комплекс от оперативно-издирвателни мероприятия. На местопроизшествието е извършен оглед, иззети са веществени доказателства, проведени са разпити на свидетели и жители на селото.

В резултат за по-малко от 24 часа криминалистите са установили самоличността на майката – 43-годишна от същото село. На жената е направен медицински преглед, който потвърждава версията на разследващите. От нея и от новороденото са взети кръвни проби за извършване на ДНК анализ.

Към момента 43-годишната е настанена в болница под полицейска охрана.

Работата на полицията за цялостно изясняване на случая продължава. Образувано е досъдебно производство по чл. 120 от НК.