Извършител на серия взломни кражби е задържан след бързи действия на криминалистите от РУ-Самоков. От ОДМВР-София съобщиха, че в ранните часове на 8 октомври в полицията е постъпил сигнал, че е разбит прозорец на компютърна зала и от помещението са отнети тонколона и парична сума. 

Полицейските служители предприели бързи издирвателни действия и след броени часове задържали извършителя на престъпното посегателство. В хода на оперативната работа криминалистите разкрили, че 21-годишният самоковец, известен на органите на МВР, е автор и на още две взломни кражби от търговски обекти. 

Няколко часа преди проникването в компютърната зала той взломил входната врата на павилион за бързо хранене в Самоков, откъдето отнел наличните пари. А в нощта срещу 27 септември разбил прозорец на заведение за бързо хранене, откъдето освен наличните пари отнел и камерата за видеонаблюдение. Инкриминираните вещи са намерени и иззети.

С прокурорско постановление криминално проявеният мъж е привлечен като обвиняем и му е наложена 72-часова мярка за задържане.