Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност двама 30-годишни мъже за измама, при която е нанесена имотна вреда в размер на 120 000 лева, съобщиха от държавното обвинение. На 18.06.2024 г. в клон на банка в град София, обвиняемият В.Ц. с цел да набави за себе си имотна облага възбудил у банков консултант заблуждение относно самоличността си като кредитополучател, представяйки се за друго лице. С това причинил имотна вреда на банката в размер на 60 000 лева.

На 09.07.2024 г. в клон на банка в град София, обвиняемият В.С. с цел да набави за себе си имотна облага възбудил у банков консултант заблуждение относно самоличността си като кредитополучател, представяйки се за друго лице посредством лична карта. С това  причинил имотна вреда на банката в размер на 60 000 лева.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК, за което се предвижда наказание "лишаване от свобода“ от 1 до 6 години.

С постановление на наблюдаващ прокурор двамата са задържани за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено искане в съда за определяне на мярка "задържане под стража“ спрямо двамата обвиняеми.