Кюстендилски криминалисти са задържали двама мъже за притежание на кокаин, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР - Кюстендил. Действията са осъществени в рамките на специализирана операция за противодействие на престъпленията, свързани с наркотици.

Двамата мъже са задържани в землището на село Николичевци, в близост до моста на река Бистрица, в момент на извършване на сделка. Единият от тях, 46-годишен кюстендилец, е оказал съпротива при задържането, глътнал е няколко сгъвки от наркотичното вещество.

Другият задържан е 48-годишен кюстендилец, на срещата той е бил с лекия си автомобил. На място криминалистите открили кутия с бяло прахообразно и на бучки вещество/кокаин 151 грама/.

При последвалите процесуални действия в жилището на единия от тях са открити и иззети 2 тефтера с имена, прякори и изписани суми пари срещу тях, в жилището на другия е открита опаковка кокаин, в автомобила му е открит портфейл с лични документи, 1080 лв. и опаковка кокаин.

Видът на наркотичните вещества е установен с полеви наркотест. По случая е образувано досъдебно производство, работата по случая продължава под надзора на прокурор.