Полицията задържа 46-годишен мъж за побой и кражба на кола, съобщиха за "Фокус" от ОДМВР-Стара Загора. Работата по случая е започнала след получен сигнал вчера в 14.20 часа на тел.112, че мъж е ограбен в дома си в с.Шейново. По първоначални данни, познат на потърпевшия го причакал в дома му, ударил го в областта на раменете и му отнел 30 лв. и мобилен телефон. След това е излязъл от къщата, качил се е в колата на потърпевшия, която била паркирана пред имота, а ключовите били оставени на контактният ключ и тръгнал в неизвестна посока. В рамките на часове служители на РУ-Казанлък разкриха извършителя на грабежа. В резултат на проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия на служителите от РУ-Казанлък и със съдействието на техни колеги от РУ-Твърдица към ОДМВР-Сливен, като извършител на деянието, на входа на с. Шивачево, в отнетата кола, е установен 46-годишен мъж, криминално проявен, осъждан.  Той е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава в рамките на започнато досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура-Стара Загора.

На територията на ОДМВР-Стара Загора през изминалото денонощие са извършени или установени и други кражби.

Вчера в 09.06ч,. на тел. 112 в РУ-Казанлък, е получен сигнал за взломен страничен прозорец на автомобил, паркиран пред жилищен блок в Казанлък. На място е установено, че деянието е извършено за времето от 20.00 часа на 24 януари до 09.00 часа на 25 януари. От лек автомобил "Фолксваген" са отнети въдица и две горивни помпи. Образувано е досъдебно производство. 

В 13.30ч., във Второ РУ – Стара Загора, е получено съобщение, че от стопански обект, фирмена собственост на пътя Стара Загора - Димитровград, за периода от месец ноември 2023 г. до 22 януари, е извършена кражба на неустановено количество части за селскостопански машини, подлежащи на рециклиране. Образувано е досъдебно производство.

Малко по-късно, в 17:58ч. на тел. 112 в РУ-Гълъбово, е получен сигнал за извършена кражба от къща в с. Мъдрец. По данни на потърпевшитне липсвали множество перилни и почистващи препарати, както и хранителни продукти, а в имота е проникнато през незаключена врата. Образувано е досъдебно производство. В резултат на проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия като извършител на деянието е установена 20-годишна жена. Тя е задържана за срок до 24 часа.

Досъдебно производство е било започнато в Първо РУ-Стара Загора след получен сигнал на 19 януари, че от заведение в Стара Загора е извършена кражба на дървен материал - дървени подпорни греди и летви. В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия на полицейските служители, като извършител на деянието е установен 64-годишен мъж. Той е задържан.