Митнически служители задържаха 38 800 къса цигари, укрити в товарен автомобил, предаде репортер на "Фокус“. Контрабандната стоки е открита на Граничен контролно – пропускателен пункт (ГКПП) "Дунав мост 2“ при Видин, уточняват от Агенция "Митници“, в излизащ от страната товарен автомобил с българска регистрация. Задържаните тютюневи изделия са с български акцизен бандерол, но са пренасяни в нарушение на акцизното законодателство.

На 4 ноември, митнически служители спират за проверка в района на ГКПП "Дунав мост 2“ при Видин товарен автомобил, управляван от български гражданин и пътуващ от България за Великобритания. Според представените от водача документи, той е превозвал палети със санитарен порцелан. При извършената митническа проверка на товара в два палета с ботуши за мивки са открити 38 800 къса (1940 кутии) цигари с български акцизен бандерол. Шофьорът е заявил, че са негови и ги пренася "за приятели“, но не е представил документи за цигарите, съгласно изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС).

Тютюневите изделия за иззети. Срещу водачът на автомобила е съставен акт за установено административно нарушение.

От началото на годината на граничния пункт "Дунав мост 2“ при Видин - Калафат при 31 случая митничарите са задържали над 248 000 кутии (над 4,79 млн. къса) контрабандни цигари, показва информация на сайта на Агенция "Митници".