23-годишен мъж е с наложена мярка за неотклонение Задържане под стража за отправена закана и възпрепятстване полицейска проверка, предаде кореспондент на "Фокус“.

От Областна дирекция на МВР – Велико Търново уточняват, че в края на миналата седмица в РУ Павликени са образувани досъдебни производства за престъпление по чл.270, ал.1 от НК и за престъпление по чл.144, ал.3 от НК. Извършителят е от Павликени, криминално проявен. Привлечен е като обвиняем за това, че противозаконно пречил на двама полицейски служители, като не се подчинил на даденото му устно разпореждане да преустанови извършването на нарушение на обществения ред. Мъжът нанесъл удар с ръка по лицето на мл. инспектор, дърпал форменото му облекло и причинил кървяща контузноразкъсна рана на долната устна – престъпление по чл. 131, ал.2 от НК. На същата дата се заканил с убийство на жител на същия град – престъпление по чл. 144, ал.3 от НК.

Мъжът не се признава за виновен, дава обяснения по случая. С постановление на Районна прокуратура - Велико Търново извършителят е задържан за срок до 72 часа.