18-годишен младеж е задрържан по искане на Районна прокуратура - Велико Търново за кражба на пари и златни украшения от магазин. От Апелативната прокуратура в старата столица уточняват, че момчето има и предишни провинения, като вече е съден веднъж за друг обир. 

А. М. е привлечен в качеството си на обвиняем по досъдебно производство за това, че на 8 август в магазин във Велико Търново, докато магазинерката обслужва клиенти, той взел от дамска ѝ чанта портмоне с 1430 лв. и златни накити - златно синджирче и 5 бр. златни пръстени– вещи, нейна собственост. Освен това е взел от чекмедже на бюро в магазина - банкноти на обща стойност 1195 лв., собственост на търговското дружество. Всички вещи са на обща стойност 3660 лв. Обвиняемият извършил кражбата след като е бил осъден с влязла в сила присъда за друго такова престъпление и случаят не е маловажен. 

А.М. е осъждан като непълнолетен за извършени кражби и грабежи. Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието на лицето, наличието на опасност да се укрие и да извърши друго престъпление, поради което Районна прокуратура – Велико Търново е внесла в съда искане за вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража“.

На 12 август с определение на Районен съд - Велико Търново, обвиняемият е задържан с взета мярка за неотклонение "Задържане под стража“.

Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура- Велико Търново.