С пълно пара продължава Седмицата на морето в град Бяла. Днес - 2 август, Лятното кино в най-южния град във Варненска област ще бъде домакин на специален концерт, който започва в 21:00 часа. На сцената ще излезе един от най-обичаните и легендарни изпълнители на българската музикална сцена – Стенли, известен още като вокалист на групата "Тангра“.

Също днес – 2 август, ще се проведе детски конкурс “Рисунка на асфалта". Град Бяла продължава да поддържа живи традициите си с провеждането на ежегодния детски конкурс “Рисунка на асфалта". Това събитие, което се организира от над 30 години, привлича малки и големи със своята творческа атмосфера и възможността за изява на най-малките художници. Конкурсът ще се проведе пред сградата на Общинска администрация Бяла и ще започне точно в 18:30 часа. Малките творци ще имат на разположение 40 минути, за да завършат своите произведения, като е препоръчително да заемат своите места поне 15 минути по-рано. Записването ще се извършва на място, което позволява на всички желаещи да се включат спонтанно в творческата надпревара.

Конкурсът е отворен за деца, разделени в три възрастови групи: от 4 до 7 години; от 8 до 10 години; от 11 до 13 години. Това разделение позволява на децата да се състезават със своите връстници, като по този начин се осигурява по-справедлива оценка на техните творби. Всяка възрастова група ще бъде оценявана от жури.

Всички участници в конкурса ще получат малки подаръци като признание за тяхното участие и старание. Трите най-красиви картини във всяка възрастова група ще бъдат отличени със специални награди, което допълнително мотивира децата да дадат най-доброто от себе си.

На 4 август - неделя, Седмицата на морето в град Бяла ще завърши с впечатляващ концерт на обичаната българска певица Деси Добрева. Концертът ще се проведе на сцената на Лятното кино и ще започне в 21:00 часа, обещавайки една незабравима вечер за всички почитатели на българската музика и култура. На концерта в Бяла, с нейните изпълнения, тя не само ще забавлява публиката, но и ще представи българската музикална традиция по нов, съвременен начин, което я прави любима на различни поколения.