Забавления за деца и безплатно лятно кино организират този уикенд в Археокомплекса "Долината на тракийските крале" край Казанлък, предаде репортер на "Фокус".

След успешното начало на лятната ни кино програма, време е за следващата прожекция под открито небе - на 3 август /събота/ от 20:30 може да гледате българския филм “Игра на доверие". Емоционално наситената продукция с елементи на трилър, история за силната, уверена и смела жена, която отказва да остане в ролята на жертва. Идеята за филма е на Яна Маринова, която вплита в него епизоди от своя живот и личната съдба на майка си. За ролята си във филма Яна Маринова печели отличие за най-добра женска роля от филмовия фестивал Castelli Romani в Италия през ноември 2023. Освен нея в лентата ще видим Луиза Григорова-Макариев, Владимир Зомбори, София Иванова Ласкин, Александър Димов, Пламен Манасиев, Мария Каварджикова, Малин Кръстев, Китодар Тодоров, Яна Титова и други.

А на следващия ден - 4 август /неделя/ от 10:00 ще разкажем “Приказка за нотите" на най-малките ни посетители. “Приказка за нотите" е интерактивно приключение, в което децата стават участници в историята на Дядо До, младият Сол, Маестро Си, Баба Ми, Г-Жа Фа и госпожиците Ла и Ре, за да научат, че хубавите неща в живота се постигат с търпение, любов и трудолюбие. Събитието е безплатно за всички посетители на Археокомплекса.

Прожекциите са безплатни и се провеждат на паркинга на Археокомплекса. Веднага след него веселите аниматори ще научат децата как да си направят маракаси от естествени материали в специалната ни детска работилничка.

Повече за събитието може да намерите ТУК

"Прекарайте незабаравим уикенд в Археокомплекс "Долината на тракийските царе"! Направете преживяването си още по-незабравимо като отделите време да разгледате комплекса и да се потопите в света на траките по съвременен и атрактивен начин - чрез 3D вирутална реалност, завладяващите беседи на екскурзоводите и макета на древния тракийски град Севтополис", апелират организаторите.

Археокомплекс “Долината на тракийските царе" работи всеки ден от 9.00 до 19.00 часа и е най-новият туристически обект в Община Казанлък.