Два дни преди официалното закриване на мото сезон 2024 г. моторист катастрофира на бул. “Липник“ в Русе. Инцидентът стана тази вечер на същото място, където снощи приключи гонката между два автомобила.

По първоначална информация мотористът е изгубил управление при ляв завой от "Ялта“ към "Липник“ и е паднал на пътното платно. На място са извикани екипи на полицията и Спешна помощ. За късмет водачът не е пострадал сериозно и не се е наложило да му се оказва медицинска помощ.

Междувременно русенските мото клубове "Дунавски братя“ МС, "Lowlanders“ MC и "Бели вълци“ МСС със съдействието на Община-Русе, ОДМВР-Русе и със специалната подкрепа на Mall – Rousse, се готвят за закриването на сезона на 20 октомври /неделя/. Mотористи, фенове и любители на двуколесните моторни превозни средства ще се съберат в 11 часа на паркинга на Mall – Rousse, а в 12 часа ще започне мото обиколка по маршрут:

Mall Rousse – бул. Липник – ул. Никола Петков – ул. Тулча – ул. Доростол – бул. Съединение – бул. Цар Фердинанд – бул. Цар Освободител – ул. Хан Аспарух – ул. Хан Крум – ул. Борисова – Централна гара – бул.Христо Ботев – бул. Васил Левски – бул. Христо Ботев – бул. Липник – Mall Rousse

Организаторите призовават всички присъстващи и участващи в обиколката да не изпреварват в колоната и да осигуряват безопасен коридор за отбиващите движението, съобщават от Русе Медиа.