За последните три дни видинските полицаи задържаха трима шофьори седнали зад волана след употреба на наркотици, съобщават от ОД на МВР -Видин.

В петък около 23:30 ч. на ул.“Баба Вида“ в дунавския град, е задържан 20-годишен видинчанин, шофирал лек автомобил под въздействието на амфетамин. Мъжът е дал проби за медицинско изследване в ЦСМП.

На 22 юли около 16.25 часа на ул. "Цар Иван Асен II“ в областния град униформени спрели за проверка лек автомобил "Деу“ с видинска 

регистрация. При тестване с техническо средство пробата на водача 

реагирала положително на амфетамин.

Същия ден около 21.50 часа на ул. "К. Кисимов“ във Видин униформени спрели за проверка лек автомобил "Рено Клио“ с видинска регистрация, управляван от 41-годишен водач. При тестване с дрегер пробата на водача отчела наличие на алкохол 1.44 промила, а тестът с техническо средство за наличие на наркотични вещества реагирал положително на метадон.

И по трите случая е образувано досъдебно производство.

За последната една седмица от 17 до 23 юли полицията е установила и задържала десет шофьори, управлявали своите автомобил след употреба на наркотици, съобщават от ОД на МВР-Видин. От пресцентъра на дирекцията съобщиха за "Фокус", че от началото на годината до днес при проверки в региона пътните полицаи са установили 39 водачи, управлявали МПС под въздействието на наркотични вещества, като тенденцията през последния месец е да зачестяват случаите на седнали зад волана дрогирани шофьори.