За трети път Стара Загора ще бъде домакин на конференцията Digital4StaraZagora. Събитието расте с доста големи темпове през последните години. Това каза в интервю за "Фокус" Димитър Иванов, посланик и съорганизатор на конференцията в града на липите. "Тази година събитието вече е два пълни дни и на сцената ще се качат над 30 специалисти и представители на бизнеса. Основната тема е Тенденции в онлайн търговията за 2024 година. Програмата на тазгодишното събитие оформихме като една своеобразна книга на онлайн търговията и се постарахме да маркираме, както казахте, акценти в нея. С четири основни глави ще бъде тази книга - Платформи и технологии, Създаване на съдържание, Маркетинг и популяризация и Фулфилмънт, логистика и клиентско обслужване. Мога да кажа, че всъщност това са акцентите в тазгодишното събитие като, разбира се, всяка от тези теми ще си има подтеми и ще се стараем да се гмурнем в дълбочина и лекторите, които ще се качат на сцената, да обсъдят всички най-важни моменти, които касаят онлайн търговците и начина, по който ще подобрят представянето си през следващата година. Конференцията организираме съвместно с Internet Media Group и идеолога за всички Digital4 събития Любомир Атанасов. С него заедно планираме програмата и обсъждаме подобренията в нея всяка година", каза Иванов.

По думите му посетителите имат най-голям интерес към интервютата с активни търговци. Причината е, че те поставят в контекст всичко това, което лекторите и разказват на теория. Заради това тази година организаторите са се постарали да включат повече търговци, с които да се правят интервюта на сцената.

"Конференцията наистина е подходяща за всеки един бизнес, не само за тези, които се занимават с онлайн търговия, тъй като голяма част от самото събитие е свързана със създаване на съдържание, с маркетинг популяризация, общо взето всеки един бизнес, който се маркетира и рекламира дигитално, би могъл да има огромна полза от съдържанието. Самата програма е създадена така, че да е полезна както за стартъпи, така и за средни и развиващи се компании, а също така и много големите бизнеси, които имат представители на конференцията, също ще могат да си извлекат ползи от съдържанието. Възможността за бизнес контакти също е несравнима. Тази година сме обособили специални бизнес кътове в експо зоната на събитието, където хората могат да си правят срещи и да обсъждат бизнес. Опитваме се всяка година да промотираме още повече и тази възможност, тъй като е много добро място, на което хората да правят истински физически контакти с бизнеса. Освен всичко това, конференцията е безкрайно полезна за тези, които се занимават като специалисти в сферата на маркетинга и онлайн търговията или тези, които искат да станат такива. По тази причина сме осигурили специален достъп на определен брой ученици на някои от гимназиите в града, които да могат да се докоснат до дигиталния бранш, да разберат дали това е посоката, която биха искали да преследват кариерно. Представители на Тракийския университет също ще бъдат на самото събитие. По този начин ще се случи тази среща между младите хора от града, на които осигуряваме достъп до конференцията и учениците от гимназиите, те пък ако имат интерес могат да се срещнат с представители на университета и да преценят къде искат да продължат образованието си. Тази насока, според мен, е много важна – да могат да се докоснат до истинския дигитален бизнес. Водещи компании в сектора да бъдат там, децата ще могат да разговарят с всеки един от тях, да разговарят с лекторите, които са специалисти в бранша. Разбира се, не на последно място, трябва да спомена възможността, която даваме тази година чрез една нова функционалност, която даваме в сайта за конференциите, а именно да си запазиш персонална среща с някои от лекторите или спонсорите. По този начин всеки може да се възползва да направи кратък, директен разговор с някой от тези специалисти, които така или иначе физически сме довели в Стара Загора. Всеки, който още не си е взел билет за събитието, може да го направи, тъй като Културен център Стара Загора наистина е с много голяма зала. Опитваме се максимално да осигурим достъп на хората, които имат желание. Така че могат на сайта на Digital4StaraZagora да запазят билета си и ние ще ги очакваме този петък и събота в Културен център Стара Загора", допълни Иванов.