Преди няколко години Регионален природонаучен музей Пловдив изгради единствената в България Зала "Тропик“ с колекция от живи пеперуди, в която посетителите на живо могат да видят и да се запознаят с огромното разнообразие на пеперуди от различни части на света.

Също единствен в България музеят организира Фестивал на пеперудите, който включва серия от събития, показващи многообразието на една от най-красивите групи насекоми в природата.

Тази година ще се проведе петото издание на фестивала в рамките на три дни от 6 до 8 септември, в сградата на Регионалния природонаучен музей – Пловдив и в парк "Дондукова градина“.

Освен с програмата на фестивала в предаването "Цветовете на Пловдив" по Радио "Фокус" днес сме избрали да ви запознаем с пеперудите, тези красиви насекоми - с техния полет, пътешествие, трансформация и красота. Ще направим това с помощта на Александър Василчев, уредник на зала "Тропик“.

Във втората част от предаването ни ще ви срещнем с Руми Иванова, вокалният педагог и идеолог на Арт Войс Център. Съставът тази година отбелязва 10-годишен юбилей. 

Слушайте предаването "Цветовете на Пловдив" по Радио "Фокус", на честота 89.9 MHz, от понеделник до четвъртък, във времето от 14.00 до 15.00 часа. Повторението е същите дни от 22.00 часа.

Автор и водещ на предаването е Цветана Тончева.