За седма поредна години Видин е домакин на ретро парад Vintage Vehicles. В крайдунавския парк, пред емблематичната за града крепост "Баба Вида“, ще могат да се видят десетки стари автомобили, каза за "Фокус“ Иван Цолов, организатор на проявата.

Организаторите очакват рекорден брой участници  от всички ретро клубове в България, както и от Румъния ,Сърбия и Хърватска.

Ретро парадът Vintage Vehicles ще започне на 5 август с обиколка на Видин в 9:40 сутринта от паркинга на Община Видин. Дефиле ще направят автомобилите през града в посока средновековната крепост "Баба Вида“, допълни Цолов. В пространството пред крепостта любителите на ретро автомобилите, ще могат да разгледат различни марки автомобили, произведени през различни години и съхранени в отлично състояние от своите собственици, каза още Иван Цолов.  

На финала на ретро парада организаторите ще раздадат над 20 специални награди – "За най-стар автомобил“, "Най-добре реставриран“, "Модерна класика“, "Социалистически автомобил“ и др. Ще бъдат връчени и награди на спонсорите, без помощта на които събитието не би могло да стане реалност, допълни Цолов. 

В рамките на парада всеки посетител ще има възможността да стане собственик на умален макет на ретро автомобил, а участниците в парада ще могат да закупят персонализиран магнит със снимка на тяхното превозно средство, каза още Цолов.

По традиция организаторите са подготвили още много изненади за всички-импровизирани щандове за напитки и закуски, сувенири и артикули за автомобили, много музика и разбира се отлично настроение.