За първи път Община Разлог организира "Лятна сцена“ на самодейците. Събитие, в което ще се съберат на едно място самодейните състави и колективи от всички читалища в общината.

"Лятната сцена“ на самодейците е част от програмата на "Фестивално лято“ в Разлог, съобщиха от Общината. 

Самодейните колективи от Горно и Долно Драглище, Бачево, Баня, читалищата в Разлог, ще се качат на една сцена, за да покажат умения и високи постижения, благодартвение на любовта към традициите и неуморния си труд.

На 24 юли, от 20:00 часа, на площад "Преображение“ ще се посвети концерт на лятото, което топли сърцата на всички.

Жителите и гостите на Разлог ще имат възможността да се насладят на изпълненията на самодейни творчески колективи, ансамбли, групи и изпънители от всички възрасти, към читалищата на община Разлог.

Всички те - носители на множество национални и международни награди.

Благодарение на всеотдайната работа на читалищата, на художествените ръководители и на всички самодейци, община Разлог се прославя с високи художествени продукти, концерти и много добри изпълнители.

Защото да си самодеец, се иска сърце и душа, да си самодеец е чест. Упоритата работа и себеотдаване на самодееца, съхранява българските традиции, култура и дух.

Празничната програма ще се открие с много слънце и красота, поднесена от самодейните колективи при Народно читалище "Слънце“, село Горно Драглище.

Лятната сцена на самодейците ще завърши с общо хоро под майсторските изпълнения на оркестър "Ромски перли“ към НЧ "Развитие“, град Разлог.

Зрителите и гостите на Разлог ще се насладят на разнообразни автентични танци (пирински, дунавски), на тамбурашки изпълнения, изпълнениа на певчески групи и формации, както и на хора (дайчово, влашко, дунавско и други) – все различни, красиви, пъстри и много любими!