XVIII-тият Международен фолклорен фестивал на инструменталните и танцови групи – Раднево 2024 ще гостува под липите за първи път, предаде репортер на "Фокус". Това ще се случи на 6 септември /петък/ от 11.00 до 12.30 ч. на площада пред Община Стара Загора. На сцената ще се представят фолклорни ансамбли от Словакия, Сърбия, Мексико, както и индивидуален изпълнител от Египет.

Форумът се провежда за пореден път под егидата на Фондация "Международен съвет на организаторите на фестивали за фолклор и традиционни изкуства – България /ЦИОФФ-България/“, а тази година и с партньорството на Община Стара Загора. Домакини на събитието са Община Раднево и Община Стара Загора, като общата им цел е популяризиране на региона с неговото културно и историческо наследство.

Фестивалната програма стартира на 5 септември и приключва на 8 септември като групите ще представят пред публиката фолклорното богатство на своите страни. След празничния концерт в петък, Община Стара Загора е предвидила за своите гости специална туристическа програма, включваща посещение на Регионален исторически музей и Античен форумен комплекс на Августа Траяна.