"Какво става в кварталите на София“ е новият подкаст в 5 епизода, който се продуцира от сдружение "Избери България“ по програма Европа на Столична община. В рамките на проекта за първи път се организира Ден на отворените врати в район "Нови Искър". Идеята е гражданите да се запознаят с работата на местната администрация, да научат как по-лесно могат да подават документи, какви са процедурите и към кой конкретен служител могат да се обърнат по конкретни въпроси.

Практиката да се организират "отворени врати" е позната в много европейски градове. Тя позволява по-добра комуникация на хората с местната власт, помага за по- бързото решаване на различни казуси. Вслушването в мнението на гражданите при решаване на местни проблеми е добра практика за всяка администрация. Запис и интервюта от Деня на отворените врати ще могат да се видят в епизод от новия подкаст “Какво става в кварталите на София" на сайта на сдружение "Избери България“ https://izberibulgaria.bg/show/index

Денят на отворените врати ще започне на 4 юли в 10 часа като районната администрация ще бъде отворена за информация и въпроси на хората от района до 16 часа. Партньори на проекта са район "Нови Искър" и Факултетът по журналистика и масова комуникация на Софийския университет. 

За да се включите е необходимо предварително да се запишете по един от следните начини: - на: e-mail: rositsa.velichkova@novi-iskar.bg или на телефон: 991-73-36; на място на адрес: гр. Нови Искър, ул. "Искърско дефиле“ № 121, ет. 3, кабинет 318. Записване в деня на събитието се допуска по изключение, ако е направено 30 минути преди съответната обиколка.