За повече от три часа днес остана блокиран пътя към и от Дунав мост 2 край Видин, предаде репортер на "Фокус“. Близо 100 тежки селскостопански машини и  стотици земеделски производители от различни браншове се включиха в националния протест.

След 13 часа днес трасето бе освободени и част  от техниката - около 20 -тина тежки машини и леки автомобили, тръгнаха към София, където утре в 14 часа ще се включат в Националния протест, каза за "Фокус“  Жечко Андрейнски, председател на Видинския съюз на зърнопроизводителите. Той уточни, че останалата техника, която днес участва в протеста ще остане в локалното платно, без да пречи на движението. Андрейнски  допълни, че  решения за това как ще продължат протестите ще се вземат утре в столицата.

От Областната дирекция на МВР във Видин казаха, че към 14,30 часа екипи на "Пътна полиция“ и на РУ -Видин регулират движението към Дунав мост 2 и се очаква в близките часове то да се нормализира и да няма опашки. Протестът е преминал спокойно, без инциденти, уточниха от полицията.  

Всички земеделски производители, от различни браншове, от Видинско се включиха днес в националния протест. Протестът е срещу решението на Народното събрание за прекратяване забраната за внос в България на украинско зърно и земеделски продукти, каза за "Фокус“ Жечко Андрейнски, председател на Видинския съюз на зърнопроизводителите .