За последните два месеца - октомври и ноември във Видинско са станали 15 катастрофи, при които двама са загиналите, седем - тежко ранените, предаде репортер на "Фокус“. В сравнение, през третото тримесечие на т.г., 23 са пътните произшествие с шестима загинали и 12 тежко ранени. Това съобщи главен инспектор Владимир Герасимов, началник Сектор "Пътна полиция“ – Видин, на проведеното днес заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата.

В ликвидирането на 40 произшествия на територията на Видинска област, които имат отношение по безопасността на движението по пътищата, а така също и в оказване на техническа помощ, са участвали екипите на РД "Пожарна безопасност и защита на населението“ информира началникът на Сектор "Пожарогасителна и спасителна дейности“, главен инспектор Генадий Янчовски.

За октомври и ноември на 2023 година екипите на Центъра за спешна медицинска помощ -Видин са обслужили 24 броя пътно-транспортни произшествия, без загинали, с 39 пострадали лица, отчете на заседанието директорът на Центъра д-р Любомир Виденов.

Областният отдел "Автомобилна администрация“ за октомври и ноември е издал 42 броя наказателни постановления, като са наложени и събрани глоби за над 23 000 лв. , съобщи Калин Крумов от институцията.

Информацията бе изнесена по време на редовно заседание с представители на 11-те общини от Видинска област, служители на Сектор "Пътна полиция“, Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“, Областно пътно управление, Регионална здравна инспекция, Център за спешна медицинска помощ, Областен отдел на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация“, Регионално управление на образованието и БЧК. На срещата онлайн се включиха и представители на Държавната агенция за безопасност на движението, които коментираха, че до настоящия момент от началото на годината общо 500 души са загинали по пътищата в страната. Заседанието бе председателствано от заместник областния управител Ани Арутюнян, уточняват от Областната администрация.