За поредния джигит на пътя, който лети с безумна скорост по Присовските завои край Велико Търново, сигнализираха шофьори от града. За часове поста на Георги Стефанов събра стотици реакции и десетки осъдителни коментари, предаде кореспондент на  “Фокус".

Мъжът е публикувал клип, за който твърди, че е заснет вечерта на 21 август в района на Присовските завои. На него се вижда как бяла кола буквално “лети" по платното и изпреварва на забранено за това място. Георги твърди, че колата се движи с над 100 км/ч.

“Ето една смъртоносна дивотия! Присовските завои - 21 август 2024 21:15 часа. Бяла джипка кара като хала, изпреварва на тройна непрекъсната линия, без малко да размаже на завоя колата откъм Търново. ДВР ми е слаб, не се чете номера. Беше точно на рамката на АПИ. Ако камерите на АПИ снимат, могат да го хванат за превишената скорост", разказва Георги, който е станал свидетел на опасното шофиране.

Всички коментари под публикацията са осъдителни, като не малко от потребителите съветват мъжът, който е качил клипа да подаде сигнал в полицията. Водачите се обединяват и около идеята, че камерите на АПИ трябва да засичат превишенията на скоростта, защото по този начин, според тях, ще се ограничат подобни ситуации.

Т. нар. Присовски завои са една от невралгичните точки в област Велико Търново. Там катастрофите са почти ежедневно явление. Органите на реда многократно са апелирали шофьорите да са внимателни в отсечката, но без особен резултат.