Въпреки видеонаблюдението бариерите на кея са в окаяно състояние. Община Русе информира вчера за поредното посегателство върху едното съоръжение – откъм Топлата вода, където непълнолетни са го потрошили. Много по-отдавна обаче е проблемът с бариерите в края на т.нар.“дълбок път“, които са от двете страни на жп линията и дават директен достъп до кея.

Очевидно въпросните бариери пречат на водачите, които искат да направят разходка с личните си автомобили по кея, но нямат съответното дистанционно за управление на бариерните механизми. Вижда се, че бариерите вече са деформирани от насилственото ръчно повдигане, за да може колата да се промуши отдолу. При това усилие падат и металните ламели в местата, където деформацията е най-голяма, съобщи Русе Медиа. 

Очевидно видеонаблюдението и възможността да бъдат идентифицирани и санкционирани от органите на реда не притеснява особено нарушителите. Бариерите би следвало да бъдат възстановени от общината, която впоследствие да изиска сумата бъде възстановена от установените вандали.