За по-малко от 72 часа на територията на община Свищов са възникнали общо 9 пожара. Това информират от местната противопожарна служба, като припомнят, че вече сме в разгара на пожароопасен сезон, предаде кореспондент на "Фокус“.

Две от огнените стихии са се разразили в град Свищов, три са били в землището на село Овча могила. По един пожар в последните три е избухнал в селата Александрово, Козловец, Деляновци и Драгомирово.

Унищожени са общо 10 дка широколистна гора и 180 дка сухи треви и храсти в Свищов. "Гасенето на горския пожар продължи над 7 часа и се включиха деветима служители от Държавно горско стопанство - Свищов. В трудно достъпните места огнеборците достигнаха с модифицираното с помощта на ЗППК "Единство“ - село Червена, ППОК "Напредък – Студена“ - село Горна Студена и "ПЛАНИНОКС“  ЕООД Свищов  УТВ –марка "Бобкат“.

В Козловец беше унищожена стопанска постройка със 70 бали, в Деляновци покривна конструкция на жилищна сграда и над 200 дка  сухи треви и храсти в с. Драгомирово и Александрово“, обобщават от Районната пожарна служба в крайдунавския град.

В Овча могила за последните 48 часа са възникнали три пожара, като два от тях са ликвидирани от доброволците от ДФ ВТ-47-01 при Община Свищов и Кризисен Център - село Овча могила. Единият инцидент е бил на главен път Русе – Плевен, а вторият – в селото. При третия пожар съвместно РСПБЗН – Свищов и Кризисен Център с. Овча могила са спасени пет къщи и три стопански постройки.

Ръководството на РСПБЗН – Свищов обръща внимание и призовават жителите на общината да бъдат изключително внимателни и отговорни в своите дейности.