За едно украинско дете е подадено заявление за включване в образователната система в област Кюстендил. Това съобщиха за Радио "Фокус“ – Кюстендил от Министерство на образованието и науката. Регионално управление на образованието – Кюстендил е обявило електронен адрес, на който родителят,настойникът,попечителят,представителят на детето или ученика, търсещо или получило международна или временна закрила, може да подава заявление за прием в държавните и в общинските детски градини и училища в област Кюстендил.

В същото време на интернет сайта на Регионално управление на образованието е обявен и телефонен номер на експерт, владеещ английски и/или руски език, за предоставяне на допълнителна информация при необходимост във връзка с приема и обучението на децата и учениците в държавните и в общинските детски градини и училища.

Публикувана е и процедурата за насочване и записване на деца и ученици в предучилищна и училищна възраст от Украйна за обучение в български държавни и общински детски градини и училища.

Венцеслав ИЛЧЕВ