За дванадесети път Видин е домакин на младежкия фестивала на изкуствата "Дунавски вълни“, съобщават от пресслужбата на кметството. През шестте фестивални дни (от 24 до 29 юли) жителите и гостите на града ще имат възможност да посетят  и участват в разнообразни събития.

В програмата на младежкия фестивал Приказна инсталация и анимация за малки и големи "ВидаЛенд“ всеки ден ще посреща участници в събитието на едно от емблематичните места в крайдунавския парк-до скулптурите на лисичките.

Работилница, разположена пред БиблиоПощата в парка, ще обучава деца и младежи над 10 години, да рисуват върху тениски с техниката tie dye.

На 25 юли вечерта на  откритата сцена в средновековната крепост "Баба Вида“, любителите на театралното изкуство ще гледат спектакъла "Оттук оттам“ на театър "Трио“ и техните театромати "Гората“ и "Океанът“, уточняват от Община Видин.

Посетителите на фестивала, отново тази година, ще могат да гледат многожанровото шоу "Ники говори за музика с приятели“  на видинчанина-актьора Ники Станоев. Той ще забавлява публиката на сцената в крепостта "Баба Вида“ на 26 юли вечерта и ще сподели култови лични истории, свързани с Видин и музиката от 80-те години до днес. На сцената преди  шоуто ще излезе видинският Градския духов оркестър, който ще изсвири музикална разходка с произведения от различни жанрове. Вечерта ще завърши с парти на DJ Mati.

За втора поредна година в рамките на фестивала видинската платформа за събития и креативни решения Sтетика предлага "Субкултурен меланж“, който се провежда пред паметника на Свободата. На 27 и 28 юли желаещите могат да се включат в  различни активностите-BMX работилница с ONE UP BMX; трикове и обучение за тротинетки с Shredders; Urban dance workshop; работилница за латино танци и др.

По традиция младежкият фестивал се открива с концерт на Симфониета - Видин на сцената в крепостта "Баба Вида“ на 24 юли вечерта, уточняват организаторите. "Покана за валс“ е първото предложение в програмата с участието на Цветелина Малджанска под диригентската палка на маестро Петър Димитров.

През шестте дни на фестивала "Дунавски вълни“ видинчани и гостите на града за дванадесети път ще се насладят на различни културни събития, които се очакват с нетърпение в последната седмица на юли. Входът за всички концерти и прояви е свободен.