Само за едно денонощие на  територията на Видинска област полицията е задържала трима дрогирани и един пиян шофьор, предаде репортер на "Фокус“.

43-годишен от с. Арчар, шофирал лек автомобил под въздействието на наркотично вещество, е бил задържан в полицейския арест за срок до 24 часа, съобщават от Областната дирекция (ОД) на МВР-Видин.

Вчера, около 10.45 часа, в с. Тополовец униформени спрели за проверка "БМВ“ с видинска регистрация. При тестване с техническо средство пробата на водача реагирала положително на канабис. Мъжът дал и проби за изследване. По случая в РУ-Белоградчик е образувано досъдебно производство.

Същият ден около 15.30 ч. на ул. "Акад. Стефан Младенов“ в областния град, униформени спрели за проверка "Фолксваген Голф“ с видинска регистрация. Задържан в полицейския арест за срок до 24 часа е бил и 31-годишен видинчанин, шофирал личния си лек автомобил под въздействието на наркотично вещество. При тестване с техническо средство пробата на водача реагирала положително на канабис. Мъжът отказал да даде проби за изследване в ЦСМП. Превозното средство било иззето с протокол за доброволно предаване и репатрирано за съхранение в база на областната дирекция. По случая в РУ-Видин е образувано бързо производство.

Отново за шофиране след употреба на наркотик е бил задържан в ареста за денонощие 49-годишен видинчанин. Вчера, около 16.30 часа на бул. "Панония“, униформени спрели за проверка джип "Чероки“ с видинска регистрация. При тестване с техническо средство пробата на водача реагирала положително на кокаин. Мъжът отказал да даде проби за изследване в ЦСМП. Превозното средство било иззето с огледния протокол и репатрирано за съхранение в база на областната дирекция. По случая в РУ-Видин е образувано бързо производство.

Пиян и неправоспособен седнал зад волана е и 31-годишен мъж от с. Винарово. Той е бил задържан тази нощ в полицейския арест за срок до 24 часа. Минути след полунощ, на бул.“Панония“ в областния град, униформени спрели за проверка "ВАЗ“ - нерегистриран по надлежния ред. Последвалата справка установила, че водачът е неправоспособен, а тестът с дрегер отчел наличие на алкохол 2.22 промила. Мъжът дал кръвна проба за изследване в ЦСМП. По случая в РУ-Видин е образувано досъдебно производство.

От сектор "Пътна полиция“ при ОДМВР-Видин, уточняват, че от началото на годината в областта пътни полицаи са установили 32 885 нарушения. Над 50 процента от тях-17 687, са нарушения свързани с управление на МПС с превишена скорост над допустимата. За периода са установени 96 водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол. В 58 случая пробата е отчела наличие на алкохол над 1,2 промила, 66 водачи са управлявали автомобил под въздействието на наркотични вещества и 185 са регистрираните неправоспособни водачи, допълват от видинската полиция.