За денонощие във Видинско задържаха пиян и дрогиран, седнали да шофират, предаде репортер на “Фокус".

53-годишен от Хасково, шофирал личния си лек автомобил под въздействието на наркотично вещество, е бил задържан в полицейския арест. В събота следобед на тел.112 постъпил сигнал за самокатастрофирал лек автомобил "Мерцедес“ с хасковска регистрация на около 500 м преди с. Арчар, съобщават от ОДМВР-Видин. При тестване с техническо средство пробата на водача реагирала положително на амфетамини. Мъжът дал и проби за медицинско изследване в ЦСМП. Превозното средство било иззето с протокол за доброволно предаване. По случая е образувано досъдебно производство.

33-годишен от град Брегово, шофирал лек автомобил след употреба на алкохол, е бил задържан в полицейския арест. Късно вечерта в събота, на ул. "Васил Левски“ в областния град, униформени спрели за проверка "Опел Мерива“ с видинска регистрация. При тестване с дрегер пробата на водача отчела 1.51 промила. Той отказал да даде проба за медицинско изследване. По случая е образувано бързо производство.

Млад мъж от Белоградчик, същия ден е бил задържан в полицейския арест за притежание на наркотици. В събота, около 17.55 часа в покрайнините на градчето, униформени спрели лек автомобил "Форд Фиеста“ с видинска регистрация, шофиран от 22-годишна жена. Пътникът в колата – 23-годишен, доброволно предал на полицаите две топчета с общо 0.82 грама марихуана. По случая в РУ-Белоградчик е образувана предварителна проверка по чл.354а, ал.1 от Наказателния кодекс.