За чия безопасност се грижи Община Варна? Този въпрос задават читатели на Varna24.bg, след информация от петък, когато от кметската администрация съобщиха, че 3 броя опасни дървета от вида "южна копривка“ в близост до сцена "Раковина“ в Морската градина са премахнати от служители на общинското предприятие “Управление на проекти и озеленяване“, което поддържа парка. От там поясниха, че едното от дърветата е било с огромна хралупа и при силен вятър е предпоставка за падане и инцидент, а другите две дървета са започнали процеси на съхнене и са с нарушена кора, показва санитарната експертиза, изготвена от озеленители от дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ към Община Варна. 

Премахнатите дървета ще се компенсират чрез засаждане на общо 8 броя едроразмерна широколистна растителност в зелените площи между сцена "Раковина“ и ресторант "Морско казино“ при подходящи метеорологични условия, съобщиха от ОП "Управление на проекти и озеленяване“.

Паралелно с това други дървета явно са невидими за чиновниците. Читателите ни изпратиха снимки, на такива опасни, според тях изсъхнали стволове, които при силен вятър също могат да се стоварят и, не дай си Боже, да наранят хора. И двете дървета, които нашите читатели визират, се намират също на места, които са много посещаеми от варненци и гости на града - едното е пред сградата на Филиала (в непосредствена близост до Катедралата), а другото на кръстовището на улиците "Братя Миладинови" и "Петко Каравелов" (само на метри от кметство "Одесос"). Има и множество други изсъхнали дървета в града, заявяват още читатели на Varna24.bg.